Viitorul limbii engleze - o limba universala, engleza la nivel mondial, globalizarea
engleza-online.ro - Resursa ta online pentru limba engleza! engleza-online.ro
engleza pentru tine
Home / Istoria limbii engleze / Viitorul limbii engleze
Retine pagina | Link aici | Trimite unui prieten

Viitorul limbii engleze

Viitorul limbii engleze

Limba engleza are un loc asigurat in trenul globalizarii

Inca de acum cateva secole, cand omenirea a inceput sa constientizeze fenomenul globalizarii, s-a pus problema unei limbi universale. Limba Esperanto a fost un fruct al incercarii de creare artificiala a unei astfel de limbi, dar desi este vorbita de aproximativ zece milioane de oameni in prezent, ea nu isi gaseste radacinile in nici o comunitate.

Limba engleza apare ca o solutie naturala, iar faptul ca ea este standardizata (sau aproape) la nivel global o recomanda pentru aceasta pozitie de cinste: limba universala.

Popularitatea limbii engleze in lume a creat si un efect de avalansa, pe masura ce tot mai multi oameni invata limba engleza si isi satisfac nevoia de comunicare internationala, si ceilalti aspira la acest lucru, si astfel engleza apare ca cel mai bun instrument in aceasta directie.

Desi limba engleza a creat poduri stabile in comunicatie in toate aspectele vietii, social, politic, economic, tehnologic, militar, etc, exista si aspecte negative ale raspandirii ei la nivel global: atacul ei asupra limbilor regionale, americanizarea, care are efecte importante atat in domeniul lingvstic cat si in cel cultural.

Pe limbile tuturor?

In concluzie, sunt trei scenarii cu privire la viitorul limbii engleze, dintre care cel mai probabil este al treilea:
1. Engleza va deveni limba universala, treptat va fi adoptata ca limba de stat in fiecare tara, pe masura ca globalizarea continua
2. Datorita multimii de dialecte ale limbii engleze, mai ales in tarile din lumea a treia, limba engleza se va dezintegra pe regiuni, intr-o noua experienta de tip Babel
3. Limba engleza standardizata va continua sa creasca la nivel international, si sa fie alegerea numarul unu ca limba secundara pentru diferitele regiuni geografie ale lumii.

| Engleza Veche | Engleza Mijlocie | Engleza Moderna | Engleza Americana | Viitorul limbii engleze |

^ Top

Doresti sa inveti o limba straina sau mai multe? Inscrie-te la newsletterul nostru gratuit:

Vreau sa invat:De cat timp inveti limba engleza?
Abia am inceput
De mai putin de un an
De 1-2 ani
De 3-5 ani
De 5-10 ani
De peste 10 ani

Engleza-Online.ro

© 2005 - engleza-online.ro